ALLE SOORTEN

GLAS

Wanden

ALLE SOORTEN

Warm

HR+++

GLAS

ALLE SOORTEN

Alle Soorten

Dubbel Glas

GLAS

ALLE SOORTEN

Veel licht

met UV filter

GLAS

ALLE SOORTEN

WE

LOVE

GLASS!

GLAS

headerschaduw4

Glassoorten en bewerkingen

Naast leveren en plaatsen kunnen wij glas ook bewerken. Hierbij moet u denken aan: snijden, zagen, polyslijpen, boren, model polyslijpen, facetslijpen, model facetslijpen, zandstralen, verstek slijpen en UV-verlijmen. Bekijk deze pagina voor een overzicht van onze glassoorten en -bewerkingen.

Vlakglas

Met de term vlakglas wordt glas bedoeld zoals dat gebruikt wordt in de bouw, in kozijnen, deuren en ramen. Naar aanleiding hiervan wordt het ook wel vensterglas genoemd.

Isolatieglas

Isolatieglas, of dubbel glas, is energiebesparend en hoogrendementsglas. Dubbel glas zegt het eigenlijk al, het glas bestaat uit twee of meer glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Bij dubbel glas zit lucht tussen de glasplaten. Bij HR++ glas word er gebruik gemaakt van edelgas of argongas genoemd.
Door het plaatsen van isolatieglas raakt uw woning aanzienlijk minder warmte kwijt waardoor u bespaart op energiekosten. Ook is het een investering in uw huis. Het energielabel word verhoogt waardoor het meer waard word.

HR++glas

HR++ is dubbel glas en heeft twee glasbladen die door een spouw gescheiden zijn. De ruit is van binnen voorzien van een extra HR ruit met coating. Het spouw gedeelte is niet gevuld met lucht maar met Argongas. Dit glas verminderd het energieverbruik en biedt optimale isolatie. De HR++ dubbele glas is ontworpen om de kou buiten en de warmte binnen te houden. Het isoleert 5 x beter dan enkel glas en 2 á 3 maal beter dan een traditionele dubbel glas.

HR+++glas

Driedubbel isolatieglas isoleert duidelijk beter dan dubbel glas als de kwaliteit van alle componenten gelijk is. Isolatiewaardes worden uitgedrukt in de U-waarde’s. De U-waarde word bepaald door de mate waarin het glas energie doorlaat. Hoe hoger de U-waarde, hoe lager de isolatiewaarde. Enkel glas heeft een U-waarde van rond de 6. Driedubbel glas met hoge kwaliteit heeft een U-waarde van 0,5 tot 0,9.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is veilig glas dat bestaat uit twee of meer ruiten. Deze zijn met elkaar verbonden door een transparante, onzichtbare laag van kunststof. Op deze pagina treft u de mogelijkheden voor gelaagd glas. Het geeft een doorvalbeveiliging en heeft een inbraakwerende werking.
Bijvoorbeeld: gelaagd glas (33.1) betekent twee ruiten van 3 mm dik met daartussen 1 folielaag, (44.2) betekent twee ruiten van 4 mm dik met daartussen 2x een folielaag.

Draadglas

Draadglas is een specifiek soort glas waarin metalen draden als wapening in veelal een vierkant raster zijn verwerkt. Dat heeft als voordeel dat het gaaswerk dat in de beglazing is verwerkt voorkomt dat glasscherven bij een eventuele breuk van het raam verspreid worden. Het gaaswerk houdt de glasstukken als het ware bijeen. In dat opzicht biedt dit soort extra veiligheid. Het draadglas heeft door de stevigheid ook een inbraakwerende werking, want het is geen raam dat met een enkele slag of stoot volledig gebroken kan worden. Er is nog een extra voordeel aan dit type beglazing verboden en dat is dat de doorkijk enorm beperkt wordt.

Gehard glas

Gehard glas is ideaal voor plaatsen waar glas snel kan breken, omdat het vijf keer zo sterk is als gewoon glas van dezelfde dikte. Voor tafelbladen, deuren of douchewanden zelfs verplicht. Door de spanningen in het glas valt het glas bij breuk niet uiteen in onveilige scherven, maar ontstaan er bij breuk veilige (onscherpe) korrels wat de kans op ernstig lichamelijk letsel bij glasbreuk verkleint.

Er zijn verschillende manieren om hardglas toe te passen:

– Douchedeuren  – Douchewanden  – Tafelbladen  – Ligplanken  – Keuken achterwanden

Kogelwerend glas

Gelaagd kogelwerend veiligheidsglas, ook wel kogelvrij glas genoemd is een samengesteld glasproduct bestaande uit minstens drie glasbladen die zijn samengevoegd door middel van verschillende kunststof bindtussenlagen. De fabricatie gebeurt onder dusdanig hoge druk en temperatuur dat de bindlagen de verschillende glasbladen als het ware definitief aan elkaar lassen. De belangrijkste eigenschap is deze waarbij, bij eventuele beschieting al naargelang de samenstelling, het glas beantwoordt aan de proef S of N.S en de kogel het glas niet doorboort. Het glas is dus kogelwerend of kogelvrij. De dikte van het glas in combinatie met de gebruikte folie bepaald het kaliber van de kogel die kan worden geweerd.

Brand kan op een onverwacht moment ontstaan en dan is het prettig te weten dat er door het nemen van veiligheidsmaatregelen tijdig een heenkomen kan worden gezocht. Brandwerend glas plaatsen, is een van de maatregelen die u op het gebied van brandveiligheid kunt nemen. Bij standaard glas zal brand direct grote gevolgen hebben, want het glas zal namelijk snel breken. Het kan in voorkomende situaties dan ook verstandig zijn om de keuze te maken voor veiligheidsglas dat een goede weerstand biedt tegen brand. Brandvertragend glas is verkrijgbaar in enkel- en dubbel glas.

Makkelijk contact

Vul hier uw gegevens en bericht in en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Bent u geïnteresseerd in een van deze glassoorten?

Mocht u meer willen weten over uw keuze en of deze geschikt is voor uw opdracht of klus, bel of mail ons. Ook voor prijsindicaties en offertes.

06 12 53 56 86